به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، نانوموشك ها هزاران بار از موي انسان ها باريك تر و ظريف تر هستند. ذرات طلا (تنها عنصري كه توسط بدن پس زده نمي شود) به شكل يك موشك روي هم سوار شده و از اين نانوموشك براي تخريب سلول هاي بيماري زا در بدن استفاده مي شود.
بر اساس گزارش پايگاه اينترنتي مدلاين پلاس، اشعه نور متشعشع شده از طلا به راحتي توسط دستگاه هاي ردياب قابل رديابي است. به علاوه اين نانوموشك ها در ساختمان خود، چين و شكن هاي بسيار منعطف و ارتجاعي دارند كه مي تواند به بهترين شيوه اي داروها، ژن ها و يا حتي سلول هاي بنيادي را به اندام هدف برساند.
دكتر "رناتا پاسكاليني" از دانشگاه تگزاس در اين باره گفت: طلا منحصر به فردترين فلز با خواص استثنايي است. دانشمندان سال هاست در جستجوي راهي هستند كه با هدف قرار دادن سلول هاي بيمار در اندام يا بافت هدف بيماري را درمان كنند.
در اين مطالعه كه در آكادمي ملي علوم نيز منتشر شده است، به رغم روش هاي معمولي، دانشمندان راهي يافتند كه با استفاده از آن نانوپارتيكل هاي برنامه پذير از نظر ژنتيكي را با فلز سازگار با بدن يا طلا تركيب كرده و سپس اين تركيب نانومتري را به محل خاصي از بدن هدايت كنند.
اين نانو موشك ها تاكنون در محيط هاي زنده آزمايش نشده اند. اين مطالعه اولين تحقيقي است كه نشان مي دهد چگونه تركيبي از ويروس ها از نظر ژنتيكي دستكاري شده و ذرات طلا مي تواند بستري براي انتقال داروها يا سلول هاي دلخواه به نقاط مختلف بدن ايجاد كند.
تحقيقات بيشتري در آينده اين روش را تا حد استفاده درمانگاهي ارتقا خواهد داد. به اين ترتيب نانوتكنولوژي به كمك تحول روش هاي درماني مي آيد.
نظر شما